16 април 2007

Д Резидент - блескав пример на видеошоу на Интернет

[лекториран]

„Д Резидент“ е неделно ток-шоу што се прикажува на јавната кабелска телевизија на Менхетн, нејзиниот веб-сајт, како и негови посебни канали на „Ју тјуб“ и „Јаху видео“. Програмата се состои од интервјуирање минувачи на улица, класични интервјуа со избрани гости и влогови (постови на видеоблог).

Продуцентка и водителка е Лори Харфенист, чија еклектична кариера се движи помеѓу разни медиуми, од електронски до текстуални и обратно.

Портфолио од видеоклипови на разно-разни теми може да се најде на самиот веб-сајт во форматот квик-тајм. Но она што навистина овозможува проширување на контактот со публиката е искористувањето на сервисите од класата на веб-два нула, како гореспоменатите видео-сајтови, но и Мај-спејс. Но тоа би било безвредно без главниот фактор на нејзиниот успех - комбинирањето на интелигентна анализа на актуелни теми со хумор и огромна доза шарм.


Дополнување: често
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Код: комбиниран
Дизајн: текстуален
Навигација: стандардна
Пребарувач: нема
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: има
РСС/Атом: посредни
Гугл-ранг: 6/10
Јазици: англиски
Адреса: www.theresident.net

Нема коментари: