04 јули 2008

Глогирање - нов начин на изразување за младите

Глогстер“ е веб-сајт наменет за себеизразување на кој најмногу ќе му се радуваат помладите. За разлика од блогирањето кое подразбирање редовно или повремено искажување на своите мислења, верувања, ставови, презентирање на информации или изразување на лични интереси притоа запазувајќи одредена постапка и примена на скромни знаења, глогирањето повеќе наликува на лепење сликички на лист од блок при што како резултат се добива еден колаж-постер со кој корисникот се претставува себеси пред останатите. Како содржини на постерот може да се најдат статични и анимирани сликички од јавните галерии, сопствени слики и видеа на корисниците, прошарени, уредени со сенки, бои и стилови по желба, текст пораки и сл. и сето тоа графички уредено на уникатен начин поставено на некоја од забавните глог позадини.

Пред да се зачлените на „глогстер“, пробајте да видите што значи изработката и одржувањето на свој глог - заразно е, едноставно е и крајно интересно. Можете да одржувате повеќе свои глогови и истите да ги споделувате со останатите поставувајќи линкови на вашите профили на „мај спејс“, „фејсбук“, „оркут“ и др.

Дополнување: често
Брзина: средна
Функционалност: одлична
Дизајн: вессел, модерен
Навигација: средна
Пребарувач: има
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 4/10
Јазик: англиски
Адреса: www.glogster.com

Нема коментари: