18 август 2008

Платформа за онлајн емитување на видео во живо

Ustream.TV е платформа за емитување на видео во живо, која му овозможува на секој со камера и интернет конекција брзо и едноставно да емитува до глобалната публика.

Се што е потребно да направите, за да се започне со емитување на ваше видео, е да се регистрирате на страницата. Откако ќе се најавите, потребно е да ја поврзете вашата камера за компјутерот. Од почетниот екран на вашиот профил го избирате копчето Мои емисии (My Shows), го внесувате името на вашата емисија и го притискате копчето Емитувај сега (Broadcast Now). Ќе ви се прикаже порака со која дозволувате да се пристапи до вашата камера и потоа од конзолата го притискате копчето Започни со емитување (Start Broadcast). Со оваа постапка вие емитувате во живо!

Сајтот нуди многу опции за прилагодување на изгледот на страницата од вашиот профил, како додавање на музички плеери, галерии, анкети, прикажување на вести од други страници и слично.

Дополнување: често
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: веб 2.0
Навигација: минимална
Пребарувач: има
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: има
Гугл-ранг: 7/10
Јазик: англиски
Адреса: www.ustream.tv

Нема коментари: