12 декември 2008

Доедукација за младите луѓе од Македонија

За многу млади луѓе од нашата земја, не е доволно она што таа има да им го понуди како избор за продолжување на образованието или усовршување во некоја одредена област. Од друга страна, постојат и луѓе кои едноставно не сакаат да останат во границите на оваа земја, па уште по завршувањето на средното образование, веќе си ја планираат иднината надвор. Од која и причина да сакате да си ги знаете можностите за усовршување во странство, од неодамна постои една веб-локација која сеопфатно ќе одговори на вашите барања.

Актуелни можности за студирање и доусовршување, стипендии, грантови, обуки и конференции, најразновидни конкурси, работа и пракса во странство е она што го сочинува веб-сајтот Млади инфо. Идејата е да им се олесни патот на младите луѓе до остварување на нивните цели, поради што на овој портал може да се најдат и корисни совети за тоа како треба да изгледа кратката биографија според светските стандарди, писмото на мотивација или препораката од работодавецот или професорите.

Млади инфо е производ на неколку млади ентузијасти од организацијата ФЕЈС-Македонија кои успеаја да ја реализираат идејата која постоела повеќе години. Во подготвителната фаза на создавањето на порталот тие ја добиле поддршката од Фондацијата институт отворено општество-Македонија.

Дополнување: често
Брзина: средно
Функционалност: одлична
Дизајн: класичен
Навигација: средна
Пребарувач: има
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: има
Гугл-ранг: 0/10
Јазик: англиски
Политика за приватност: има
Адреса: mladiinfo.com

Нема коментари: