18 декември 2008

Нарачка на компјутери и компјутерска опрема онлајн

Купи е нов веб-сајт кој овозможува нарачка на технолошки производи преку Интернет и нивно доставување на територијата на Македонија. Во моментов возможно е избирање на производот и поднесување барање за доставување, при што плаќањето се изведува во кеш и на раката на доставувачот. Идејата е веб-сајтот да функционира како вистинска веб-продавница во иднина, со можност за директно купување преку веб, односно со директно плаќање од сметките на вашите картички.

Поволното при ваквото нарачување е во тоа што цените на производите се за 10% пониски од оние во продавниците, а за доставувањето се плаќаат само 140 денари, без оглед на количината на нарачката. За нарачките во Скопје, времето за доставување е многу покусо отколку за другите делови од земјава.

Купи е во моментов само демо верзија од она во што овој сајт треба да прерасне во иднина. Сега за сега, нуди можност за купување кој е некаде помеѓу вообичаениот начин кој бара физичка посета на одреден простор и трошење на одредено време и електронскиот начин кој подразбира целосно реализирање на нарачката, вклучително и плаќањето, по електронски пат и речиси за момент.

Во понудата на купи ќе најдете: десктоп и лаптоп компјутери, хардвер, мрежна опрема, уреди за ТВ, аудио и видео репродукција и снимање, камери, фото апарати и софтвер. Цените на производите може да ги прегледувате во денари, долари или евра.

Дополнување: редовно
Брзина: средно
Функционалност: добра
Дизајн: веб 2.0
Навигација: минимална
Пребарувач: има
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: има
Гугл-ранг: 0/10
Јазик: македонски
Политика за приватност: има
Адреса: www.kupi.se

Нема коментари: