26 февруари 2009

Првиот македонски веб-сајт за аукции

Ибид е македонски сајт за аукции, поставен кон крајот на август 2008 година. Постои за да привлече што повеќе понудувачи да се регистрираат и да ги постават своите производи на јавно наддавање, како и да им овозможи на заинтересираните купувачи поволни цени за нивните потребни производи.

Засега, регистрирани се само 3 продавници, но производи има само во рамките на една. Тоа значи дека во овој момент, на ибид можете да се наддавате доколку ви требаат некакви оптички помагала, бидејќи единствената функционална продавница е оптика.

При изработката на сајтот правени се анализи на домашниот пазар и направено е негово прилагодување со светските трендови. Страницата за помош, конкретно и опширно ги објаснува условите и начините за користење, како од страна на понудувачите, така и од страна на купувачите. Сепак, и покрај амбициозната идеја, делува дека во изработката, развивањето и промовирањето на сајтот повеќе не се вложува.

Дополнување: ретко
Брзина: средно
Функционалност: добра
Дизајн: новогодишен
Навигација: средна
Пребарувач: има
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 1/10
Јазик: македонски
Политика за приватност: има
Адреса: www.ibid.com.mk

Нема коментари: