07 јули 2008

Прелистувач на модерниот веб

Интернет корисниците кои активно ги користат разните сервиси карактеристични за новиот веб, сигурно трошат значително време за пријавување на секој од нив, поставување на нови содржини, нивно споделување со пријателите и сл. Секако, ова за нив претставува задоволство, но секоја алатка која може да помогне во скратување на потребното време за овие работи, за секој од нив е повеќе од добредојдена. Корисниците кои веќе се служат со интернет прелистувачот Мозила фајрфокс и се заљубени во новите можности на вебот, па и зависни од нив, сигурно ќе го сакаат „Флок“. Тоа е интернет прелистувач кој го вклучува Мозила фајрфокс и повеќе од 90 онлајн сервиси кои можат да се користат директно од него.

Сајтот кој треба да го посетите за да го набавите „флок“, веднаш ќе ви ги предочи можностите заради кои брзо и без размислување би сакале да мигрирате кон овој прелистувач. За таа цел, најдобро посетете ја категоријата за помош од каде ќе имате можност низ неколку кратки видео клипови да се запознаете со она што подоцна ќе ве очекува доколку се решите да го преземете и инсталирате „флок“. Накратко, тој ќе ви овозможи се да работите од едно место: да споделувате фотографии со пријателите од различни сервиси за социјално вмрежување, како и линкови, текст и сл. со едноставно влечење и пуштање. Поддржаните блог и имејл сервиси ќе ви овозможат попријатно објавување на нови постови и редовно информирање за новата електронска пошта, соодветно. Комбинирајте ги насловите од различните РСС фидови, прикачувајте по 1000 фотографии одеднаш на некои од популарните сервиси за таа намена, прегледувајте ги мултимедијалните фајлови без да го напуштите вчитаниот сајт итн.

Најновиот „флок“ ја вклучува и најновата верзија од Мозила фајрфокс 3.0

Дополнување: повремено
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: модерен
Навигација: минимална
Пребарувач: нема
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: има
Гугл-ранг: 8/10
Јазик: англиски
Адреса: www.flock.com

Нема коментари: