07 јули 2008

Глобал војсис на македонски и албански јазик

Глобал војсис онлајн е меѓународна мрежа составена од блогери која обезбедува резимеа на тоа што се случува во блогосферата во различни краишта на светот. Нејзина основа е непрофитен веб-сајт кој се хостира на Универзитетот Харвард. Две основни цели на мрежата се да се овозможи развој на "блогери-мостови" кои обезбедуваат врски помеѓу два јазици или култури, како и развој на алатки и ресурси за остварување на првата цел.

Од неодамна, Фондацијата Метаморфозис почна да обезбедува превод на дел од постовите на македонски и албански јазик, со цел да се задоволи потребата на граѓаните на Македонија за интернет-содржини на локалните јазици и зголемување на степенот на информираност и граѓанско учество.

Дополнување: повремено
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Код: PHP
Дизајн: текстуален
Навигација: стандардна
Пребарувач: има
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: има
Политика за приватност: нема
Гугл-ранг: нема (тазе)
Јазик: македонски и албански
Адреса: mk.globalvoicesonline.org
и sq.globalvoicesonline.org

Нема коментари: