17 септември 2009

Патувајте во друштво, а и поевтино

Често патувате низ земјава. Патните трошоци ви се високи, а како за беља скоро никогаш немате пријател кој треба да патува во истиот правец. Доколку ова ви делува познато, „патувај заедно“ ќе ви дојде како многу пријатно изненадување.

Тоа е веб-сајт кој има улога на посредник, односно им нуди на корисниците место на кое тие можат да побараат или понудат превоз до одредена дестинација во одреден период. Корисниците сами одлучуваат кои податоци за контакт ќе ги остават, па врз основа на тоа тие меѓусебно се договараат. Целта на овој сајт е да се овозможи оптимално користење на возилата и горивото, делење на трошоците помеѓу сопатниците и секако растоварување на сообраќајот што пак оди во насока на зачувување на животната средина.

Сајтот им е наменет на патници кои редовно патуваат поради од јавниот превоз.

Патувај заедно во моментов е самоодржлив проект за кој во иднина се очекува да добие поддршка од разни спонзорства и донации, како и од реклами кои ќе се поставуваат на самиот сајт. Тој има тенденција да прерасне во интернационална посредничка платформа за патување, што значи да им помогне на луѓето да патуваат од и кон Македонија.

За да поставите оглас било за нудење, било за барање превоз, неопходно е да се регистрирате на сајтот. Пристап до поставените огласи пак, имаат сите посетители.

Дополнување: од корисниците
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: модерен, прегледен
Навигација: минимална
Пребарувач: има (по градови)
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 0/10
Политика за приватност: има
Јазик: македонски
Адреса: www.patuvajzaedno.mk

Нема коментари: