30 април 2004

Калифорниски музички награди

[лекториран]

Калифорнија е една од најголемите американски сојузни држави и, кога би се осамостоила, пак би била една од најбогатите земји во светот. На сајтот посветен на изборот на калифорниски музички награди (порано познати како „бами") и вам ви се дава можност да гласате за некој од номинираните естрадни уметници.

Во конкуренција се и светски познати имиња, чии кариери ги поддржуваат мегакорпорации и независни „локални херои", групи кои работат по принципот сами свој жур. Така, рамо до рамо се „Грин деј" (Green Day), „Каунтинг кроуз" (Counting Crows), „Но даут" (No Doubt), „Антракс" (Antrax), наспроти „Маргиналните пророци" (Marginal Prophets) - состав на стрипаџијата Кит Најт од www.kchronicles.com.

Главен спонзор на изборот е локалната самоуправа на градот Оукленд (до Сан Франциско). Како крунски настан на изборот е најавен бесплатен концерт (на 6 јуни) на кој се очекуваат десет илјади луѓе.

За да гласате треба да се регистрирате. Како и дизајнот на сајтот (чист ХТМЛ), процесот е едноставен, без малтретирање и барање податоци кои би ја загрозиле вашата приватност.


Дополнување: автоматско
Брзина: брзо
Функционалност: многу добра
Гугл-ранг: 5/10
Јазик: англиски
Адреса: www.californiamusicawards.com

Нема коментари: