29 октомври 2010

Креирајте политика на приватност за вашиот веб-сајт

Во политиката за приватност на еден веб-сајт се содржат начините на кои се употребуваат, заштитуваат и зачувуваат информациите за посетителите на истиот. Денес, таа е важен дел од голем број популарни сајтови. Со помош на GeneratePrivacyPolicy можете многу лесно и брзо да ја креирате вашата политика за приватност онлајн.

Сервисот функционира во вид на анкета. Откако ќе го посетите, ќе добиете прашалник во кој треба да внесете повеќе информации за вашиот веб-сајт и за начините на кои ги користите податоците поврзани со вашите посетители. Откако ќе ги одговорите сите прашања, сервисот ќе ви генерира прикладна политика за приватност.

Ако сакате сајтот да го користите бесплатно, имате право на само една политика за приватност, затоа внимателно размислете пред да ги одговорите сите прашања.

Дополнување: нема
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: фунцкионален, модерен
Навигација: нормална
Пребарувач: нема
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: нема
Јазик: англиски
Политика за приватност: има
Адреса: www.generateprivacypolicy.com

28 октомври 2010

Онлајн пребарувач за вашите лични веб-сервиси

Греплин“ е бесплатен, персонален веб-пребарувач со чија помош лесно ќе ги пребарувате вашите кориснички сметки на Џи-мејл и каледнарите на Гугл, како и оние на Фесјбук, Твитер, Дропбокс, Линкдин и други.

Вашата задача е да го го посетите веб-сајтот на греплин и да се регистрирате. Потоа, самите додадете си ги веб-сервисите кои сакате да ги пребарувате. Логирајте се за секој сервис поединечно и на тој начин истиот ќе биде додаден во вашата греплин сметка. По краткото индексирање, интерфејсот на греплин ќе се промени во едноставен пребарувач, кој наликува на Гугл. Пребарувањето дава резултати во реално време.

Во најголем дел, греплин е бесплатен сервис, освен за неколку опции меѓу кои е пребарувањето низ закачени документи.

Дополнување: нерелевантно
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: модерен, прегледен
Навигација: нормална
Пребарувач: има
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: нема
Јазик: англиски
Политика за приватност: нема
Адреса: greplin.com

13 октомври 2010

Ефикасно пребарувајте низ вашата е-пошта на Џи-мејл

Доколку често ја пребарувате вашата електронска пошта на џи-мејл, за стари пораки кои сѐ уште ви се потребни, тогаш сигурно ќе ви користи „Клауд меџик“. Со помош на оваа алатка, лесно и брзо ќе ги пронајдете сите потребни информации од старите или новите пораки во вашето сандаче.

Сервисот функционира како екстензија во вашиот прелистувач, а моментално е достапен за Фајрфокс и Хром. Вашата задача е да го посетите сајтот на клауд меџик и да ја инсталирате екстензијата во прелистувачот. Логирајте се со вашата корисничка сметка и потоа сервисот автоматски ќе додаде пребарувачко поле во вашиот џи-мејл. Пребарувањето не само што ќе биде побрзо, туку и ќе ви дава резултати дури и ако пребарувате само со првите букви од некој збор.

Алатката може да ја користите за повеќе кориснички сметки на џи-мејл, како и за дополнителни Гугл апликации.

Дополнување: нема
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: функционален
Навигација: нормална
Пребарувач: има
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 0/10
Јазик: англиски
Политика за приватност: има
Адреса: www.cloudmagic.com

05 октомври 2010

Креирајте онлајн видео ремикси

Драгонтејп“ е многу интересна веб-алатка со која може да направите персонализирани видео ремикси од видеа кои се прикачени на Јутјуб.

За да ја користите оваа алатка не ви е потребна регистрација. Ваша задача е да почнете со пребарување на клучните зборови кои се релевантни за вашиот ремикс. Потоа, од пронајдените резултати одбрете ги јутјуб видеата кои најмногу ви се допаѓаат и повлечете ги на временската лента. Таа всушост ја претставува должината на ремиксот кој го креирате и на неа може да го менувате редоследот по кој ќе се појавуваат видеата. Видеата може да ги додавате и со вметнување на директен линк до јутјуб, доколку веќе сте ги одбрале и не ви е потребно претходно пребарување.

Откако ќе ги споите сите видеа, зачувајте го проектот. Ќе добиете линк до ремиксот, кој во иднина може да го користите секогаш кога ќе посакате да му пристапите.

Дополнување: од корисниците
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: прегледен, модерен
Навигација: нормална
Пребарувач: има
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 0/10
Политика за приватност: нема
Јазик: англиски
Адреса: www.dragontape.com

04 октомври 2010

Онлајн катче за кулинарските вљубеници

Епикјуриас“ е многу популарен веб-сајт со најразлични рецепти за секаков вид јадења, од целиот свет. Ако сакате да ги изненадите вашите најблиски со нов интересен рецепт, епикјуриас е следниот веб-сајт на кој треба да се упатите.


Прегледувањето на рецептите може да го правите и без да имате корисничка сметка, но доколку сакате да споделите, коментирате или рангирате некој рецепт, ќе треба да се регистрирате. Рецептите се категоризирани според земјата од која потекнуваат, според типот на јадењето или според главната состојка која тоа ја содржи. Покрај рецепти, на сајтот ќе најдете и многу интересни кулинраски написи, како и голем број совети и трикови.

Особено интересна опција е тоа што кога гледате одреден рецепт на сајтот, епикјуриас ќе ви понуди мени со други рецепти, кои одговараат со него. На овој начин, наместо вие да размислувате кои јадења да ги подготвите за вечерата за вашите пријатели, епикјуриас сам ќе ви генерира складно мени.

Сервисот е достапен и со бесплатна апликација за вашиот Ајфон.

Дополнување: редовно
Брзина: брзо
Функционалност: добра
Дизајн: интересен, функционален
Навигација: нормална
Пребарувач: има
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: има
Гугл-ранг: 8/10
Политика за приватност: има
Јазик: англиски
Адреса: www.epicurious.com