04 октомври 2010

Онлајн катче за кулинарските вљубеници

Епикјуриас“ е многу популарен веб-сајт со најразлични рецепти за секаков вид јадења, од целиот свет. Ако сакате да ги изненадите вашите најблиски со нов интересен рецепт, епикјуриас е следниот веб-сајт на кој треба да се упатите.


Прегледувањето на рецептите може да го правите и без да имате корисничка сметка, но доколку сакате да споделите, коментирате или рангирате некој рецепт, ќе треба да се регистрирате. Рецептите се категоризирани според земјата од која потекнуваат, според типот на јадењето или според главната состојка која тоа ја содржи. Покрај рецепти, на сајтот ќе најдете и многу интересни кулинраски написи, како и голем број совети и трикови.

Особено интересна опција е тоа што кога гледате одреден рецепт на сајтот, епикјуриас ќе ви понуди мени со други рецепти, кои одговараат со него. На овој начин, наместо вие да размислувате кои јадења да ги подготвите за вечерата за вашите пријатели, епикјуриас сам ќе ви генерира складно мени.

Сервисот е достапен и со бесплатна апликација за вашиот Ајфон.

Дополнување: редовно
Брзина: брзо
Функционалност: добра
Дизајн: интересен, функционален
Навигација: нормална
Пребарувач: има
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: има
Гугл-ранг: 8/10
Политика за приватност: има
Јазик: англиски
Адреса: www.epicurious.com

Нема коментари: