11 април 2005

Марфиеви закони

[лекториран]

Цел на сајтов е да ги собере сите Марфиеви закони на едно место, почнувајќи од основниот, „ако нешто може да тргне наопаку, ќе тргне наопаку".

На сајтот законите се поделени по категории, а посебна категорија му е посветена на настанокот на Марфиевите закони. Категориите се разновидни - од љубов, технологија, трговија, недвижнини… до војна, шиење, фотографија и лотарија.

Дел од законите се испратени од посетители на сајтот, кои потоа се наведени како контрибутори преку публикување на нивното име и адреса за електронска пошта. Некои од нив праќаат и анегдоти од вистинскиот живот во врска со законите.

Недостаток на сајтов е што во одделот за „вести", наменет за линкови до написи на други сајтови во кои се споменуваат Марфиевите закони, некои од линковите не работат.

Сопственик и администратор на сајтот е „просечниот компјутерџија" Раанан Авидор (женет, со две деца). Одржливоста ја обезбедува преку поставување огласи од Гугл, како и посредување во продажба на книги од Амазон и постери од Арт.ком.


Дополнување: неопределиво
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Код: ХТМЛ
Дизајн: текстуален
Навигација: стандардна
Пребарувач: има
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
Гугл-ранг: 6/10
Јазик: англиски
Адреса: www.murphys-laws.com

Нема коментари: