26 ноември 2005

Дневен преглед на политичка теорија

[лекториран]

„Дневниот преглед на политичка теорија“ е портал/веблог за политикологија и философија. Негова цел е да обезбеди централно место на вебот преку кое посетителите ќе имаат увид во најновите вести, претставени во вид на густо испреплетени линкови.

Написите и есеите до кои се поставени линковите може да се читаат без дополнително плаќање и се однесуваат на широк дијапазон теми, погледи и методологии.

Покрај насловната страница, сајтот содржи и неколку страници за поддршка со линкови до ресурси на Интернет, посебни научни трудови и архива на старите прилози. Редакцијата е расположена за соработка со сите добронамерници, што претставува добра шанса за македонски сајтови со слични содржини да добијат линкови до нив, со што ќе се издигне нивниот рејтинг на пребарувачите.

„Прегледот“ одржува и база со линкови до организации, лица и до блогови од оваа област, кои може да бидат од голема полза и за нашата академска заедница. Особено се интересни линковите во врска со стотиците стипендии достапни преку веб за пишување оригинални трудови и за учество на научни собири и конференции.

Читателот што ни го препорача сајтов смета дека нуди одлична дневна доза линкови до стории што поттикнуваат размислување - сесрдно се согласуваме.

ЗА ВЕБ-САЈТОТ

Дополнување: секој работен ден
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Код: ХТМЛ
Дизајн: текстуален
Навигација: минимална
Пребарувач: има
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: затворен
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 6/10
Јазик: англиски
Адреса: www.politicaltheory.info

Нема коментари: