03 јули 2006

Зинедин Зидан

[лекториран]

Зинедин Зидан е француски фудбалер со берберско алжирско потекло, кого стручњаците го сметаат за еден од најдобрите фудбалери на неговата генерација. Тој епитет го има заслужено со елегантниот дриблинг, рамнотежата, способноста за поминување и прецизноста на шутот.

Веб-сајтот на Зидан
, од друга страна, не може да се пофали со вишок на употребливост. Целосно направен во Флеш, тој е речиси непробоен за машините за пребарување, што е индиректна причина за нискиот ранг на Гугл. Интензивно е набиен со мултимедијални содржини, како што е целосното видео што се вчитува автоматски, така што е погоден за посета само преку широкопојасна врска.

Информациите на сајтот се претежно биографски, како и фотографии и клипови од важни настани во кариерата на Зидан. Очигледно, како примарна публика на сајтов, авторите ги имале на ум обожавателите на Зизу, кои би се задоволиле со горенаведеното, плус со можноста да купат сувенири со негов брендинг.

ЗА ВЕБ-САЈТОТ

Дополнување: често
Брзина: бавно
Функционалност: добра
Код: Флеш
Дизајн: флешерски
Навигација: стандардна
Пребарувач: нема
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 0/10
Јазици: француски и шпански
Адреса: www.zidane.fr

Нема коментари: