19 март 2007

Вечниот Египет

[лекториран]

Целта на сајтот „Вечниот Египет“ е претставување на египетските археолошки артефакти, а екстремно добрите техники на визуализација служат и за прикажување на природата на односите помеѓу јазлите, како и временски ленти. Притоа често се користи Флеш, и тоа на највисоко програмерско и дизајнерско ниво, со поддршка на ИБМ.

Веб-сајтот има две верзии, една што е целосно мултимедијална и друга базирана на обичен текст, наменета за вклучување на корисниците со поограничени технички можности.

Египет е една од врвните светски дестинации за културен туризам. Иако тој е првобитната „библиска земја“ (покрај Ирак) ,тоа што е спомената во библијата не е фокус на претставувањето пред светот. Напротив, сајтов се труди да го опфати севкупното археолошко и историско богатство.

Информациите може да се пребаруваат на најразлични начини, а особено е добро што за помалку познатите зборови од описите на артефактите автоматски се вклучува и речникот со објасненија.

Сајтов може да послужи како урнек за културна промоција во светот и е препорачливо добро да го проучат сите што се занимаваат со сродни теми.


Дополнување: неопределиво
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Код: комбиниран
Дизајн: комбиниран
Навигација: стандардна
Пребарувач: има
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 6/10
Јазици: англиски, француски, арапски
Адреса: eternalegypt.org

Нема коментари: