08 јули 2008

Лепенки за вашите омилени веб-страници

Со порастот на бројот на веб-сајтови, се зголемува и нашиот избор на оние кои ни се допаѓаат или кои можат за нешто да ни користат во иднина. Доколку би требало да ги помниме адресите на сите нив, многу би се оптоварувале, особено ако ги земеме во предвид веб-адресите на страниците кои често се долги и дури нелогични. За среќа, од тоа потреба нема. Секогаш можеме да одбележиме некоја адреса на веб-страница чија содржина ни се допаднала со нејзино сместување и организирање во листата на омилени страници. „Мајстикис“ оди еден чекор понатаму.

Според креаторите на веб-сајтот „мајстикис“, интернет корисниците често ги одбележуваат страниците на интернет, на кои кога ќе се навратат во иднина не знаат зошто го направиле тоа во прв момент. Тие велат дека многу попрактична е можноста која ја нуди „мајстикис“. Имено, со помош на нивниот онлајн сервис на кои треба бесплатно да се регистрирате за да го користите, вие можете да лепите дигитални ливчиња со забелешки директно на страниците. Така, кога ќе се вратите на таа страница подоцна, ќе можете да видите кои биле причините поради кои сте ја одбележале. Вашата онлајн сметка ќе ви овозможи да ги прегледувате само вашите забелешки или пак веб-страниците со забелешките доколку истите сакате да ги преуредите.

Дополнување: еднократно
Брзина: брзо
Функционалност: солидна
Дизајн: модерен
Навигација: минимална
Пребарувач: нема
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Политика за приватност: има
Гугл-ранг: 5/10
Јазик: англиски
Адреса: www.mystickies.com

Нема коментари: