18 август 2008

Споделете ги алатките кои често ги користите

Соушл сорс комонс (Social Source Commons) е место каде може да ја споделите вашата листа од софтвер кој веќе го користите, да добиете знаење и поддршка и да откриете нови алатки. Тоа е местото каде може да запознаете луѓе со исти интереси како вас и да добиете одговор на прашањето: Кои се алатките кои тие ги користат?

За да се прегледува содржината на овој сајт не е потребна најава, но доколку сакате да креирате сопствена листа ќе мора да креирате профил. Ако се решите да придонесувате за овој сајт, тогаш секоја информација којашто ќе ја објавите ќе биде достапна јавно, ќе биде зачувана засекогаш и ќе биде поврзана со вашето име и било која друга лична информација која ја имате наведено при регистрација.

Пребарувањето на алатки е возможно на неколку начини. Може да пребарувате преку клучен збор, тагови, автор, популарност, најнови алатки, листа од алатки за некоја намена... Целиот сајт нуди одлична навигација и брз пристап до најновите и најпопуларните објавени алатки.

Сајтот нуди опција за генерирање на автоматски код за вметнување на одредена листа со алатки на вашиот сајт или блог.

Дополнување: често
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: веб 2.0
Навигација: минимална
Пребарувач: има
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: има
Гугл-ранг: 4/10
Јазик: англиски
Адреса: www.socialsourcecommons.org

Нема коментари: