27 октомври 2009

Научете преку видео

Видеоџаг“ е интересен сајт чија намена е да ви го поедностави животот и да ви помогне да најдете решение за секојдневните проблеми или пак да станете подобар во правењето на нештата кои ги сакате. Порталот всушност претставува колектор на видео-туторијали за секојдневни работи, од готвење и храна, технологија и коли, убавина и здравје, фамилија и едукација и што ли уште не. Моментално тој содржи повеќе од 60 000 вакви видеа и се надополнува секојдневно.

За полесно пребарување на она што ви е потребно, секое видео е сместено во посебна рубрика, која пак отвара дополнителни подрубрики кои ви овозможуваат без никаква мака да го најдете видеото кое ви треба. Во секој туторијал убаво е објаснет секој аспект кој може да не ви е јасен, а потоа се дадени одлични совети како полесно да направите нешто, а тоа да има одлични резултати.

Во рубриката „прашања и одговори“ слободно можете да поставите прашање или да претставите проблем на кој ви треба решение, на кој останатите читатели или пак администраторите ќе ви одговорат и ќе ви понудат решение. Исто така можете да ја погледнете листата на оние кои имаат поставено видеа и да ја следите нивната работа.

Повеќето видеа се направени од професионалци, но тоа не значи дека и вие самите не можете да прикачите видео, сè што треба е да се регистрирате и да го прикачите видеото, кое пред тоа треба да е соодветно направено според стандардите на сајтот, кои се објаснети преку видео туторијал.

Доколку ви се допаѓаат материјалите што сте ги погледнале, можете да ги оцените со што тие стануваат погледани, а нивните создавачи попопуларни.

Дополнување: секојдневно
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: едноставен
Навигација: минимална
Пребарувач: има
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: има
Гугл-ранг: 7/10
Политика за приватност: има
Јазик: англиски
Адреса: www.videojug.com

Нема коментари: