24 ноември 2010

Време за радио

Радиотајм“  е онлајн сервис кој ви нуди можност да пристапите до вашите омилени радио станици во светот, онлајн, преку вашиот компјутер или кој било друг поврзан уред.

Сајт за слушање радио станици од различни жанрови
Она што е интересно е дека сервисот, со кликнување на табот „Локал“, веднаш ги пронаоѓа локалните радио станици. Ви преостанува само да ја изберете станицата и да уживате. Не е потребна регистрација, ниту симнување на дополнителен софтвер. Регистрацијата пак, нуди дополнителни можности како: зачувување на омилените станици или ажурирање на локација.

Доколку сте заинтересирани за одреден жанр на музика, сервисот има оформено повеќе групи на радио станици од што можете веднаш да изберете некоја според вашиот вкус. Освен музика, сервисот нуди и станици на кои може да слушате дискусии на одредени теми како: бизнис, технологија... или пак спортски радија. Нуди и дополнителна можност за пребарување на сите радија според: локација, музика, дискусија или спорт.

Дополнување: ретко
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: прегледен
Навигација: нормална
Пребарувач: има
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 5/10
Политика за приватност: има
Јазик: англиски, италијански,
француски, шпански...
Адреса: www.radiotime.com

Нема коментари: