12 мај 2004

Унгарско забавување

[лекториран]

Ако се земат предвид фактите дека унгарска принцеза била снаа на царот Самуил, а и дека севкупниот развој на телекомуникациите во Македонија е под големо влијание на искуствата на унгарскиот капитал, зачудувачки е колку малку Македонците знаат за оваа пријателска земја.

Како убав вовед може да послужи веб-сајтот „Фотки од журови", направен по принципот „од млади за млади". Поделен на неколку рубрики тој нуди сликовити записи од јавни забави што се одржуваат по дискотеки во Будимпешта. Покрај фотографии (fotok), достапни ви се и видеоклипчиња (vodeok) и звучни записи во ем-пе-три формат (zenek).

Богатите фотогалерии се направени во класичен стил, со чист ХТМЛ, при што една страница може да содржи од неколку десетици до неколку стотици мали сликички, кои претставуваат линкови до големи верзии (димензии минимум 1.200х1.600 пиксели, или обратно).

Домашен еквивалент на овој сајт се галериите „eyeballs" и „модели" на www.org.mk и потсајтовите на www.tonight.com.mk.


Дополнување: речиси секој викенд
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Гугл-ранг: 0/10
Јазик: унгарски
Адреса: www.partyfotok.hu

Нема коментари: