12 август 2004

Глупави закони

[лекториран]

Сајтов претставува база во која се сместени разни законски акти и извадоци од закони за кои уредниците мислат дека се глупави и смешни. На посетителите им се дава можност (ако се регистрираат) да ја изнесат својата оценка за истите.

Тоа што законите се сместени во база, овозможува нивно групирање по разни основи, па и можност за извлекување закон по случаен редослед или 25 врвни закони. Некои од прилозите биле сменети или укинати, па тоа е еден од наведените атрибути.

Некои од линковите на насловната страница не работат, меѓу кои и „закони во САД“. Но и тие се достапни доколку влезете преку линкот „интернационални закони“.

Засега во базата на сајтов нема сместени закони од Македонија. Доколку имаме кандидати според критериумите за сајтов, доволно е некој локален стручњак да се логира на сајтов и да ги испрати соодветните преводи.

Инаку, сајтов е дел од „глупавата мрежа“, којашто опфаќа и сајтови со глупави предупредувања, глупави етикети за автомобили, глупави злосторства и глупави факти.


Дополнување: еднаш месечно
Брзина: релативно брзо
Функционалност: доста добра
Код: ПХП
Дизајн: стандарден
Клучни зборови: нема
Бројач: нема
Гугл-ранг: 6/10
Јазик: англиски
Адреса: www.dumblaws.com

Нема коментари: