25 јуни 2005

Кукли за облекување со познати ликови

[лекториран]

„Рајот за хартиени кукли“ е фински сајт почнат со идејата да се обезбеди забавна игра за девојчиња на Интернет што нема да содржи елементи што обично асоцираат на игрите наменети за момчиња. Целта на екипата е да понуди „чиста и добра околина во која девојчињата ќе го минуваат времето.“

Изведбата на куклите за облекување во стилот на „Цицин кутак“ од Политикин забавник е одлична, пред се во однос на цртањето на ликовите, односно нивната интерпретација во чист флеш-формат. Самата игра е направена без грешка, користејќи ги можностите на технологијата за работа со објекти во различни слоеви и менување бои во текот на работата на програмата.

Љубителите на познатите личности од светот имаат десетици личности со чија гардероба и изглед може да си играат, од пејачи и пејачки, преку глумци и глумици, фотомодели и манекенки, до членови на британското кралско семејство.

Оние корисници што сакаат да се регистрираат имаат дополнителни можности за комуникација преку сајтот, како муабет, пораки, зачувување на местења и омилени кукли и слично.

ЗА ВЕБ-САЈТОТ

Дополнување:
Брзина: средна
Функционалност: одлична
Код: Флеш/ПХП
Дизајн: флешерски
Навигација: минимална
Пребарувач: има
Клучни зборови: има
Јавен бројач: има
Гугл-ранг: 5/10
Јазик: англиски
Адреса: www.paperdollheaven.com

Нема коментари: