11 јануари 2006

Хрватски портал за авантуристички спорт

[лекториран]

Содржините на хрватскиот портал за авантуристички спортови се истакнуваат со својата разновидност и сеопфатност. Покрај „класичните“ авантуристички теми, како планинарење, трчање, експедиции, но и здравје, исхрана и слично, застапени се и колумни, претставувања на личности, но и духовност, релаксација и црна хроника. Основните рубрики се вода, земја, воздух, снег, мултиспорт, карпи и под површината (на водата).

Веб-сајтот е одлично разработен и како место за создавање заедница, во која читателите може да се вклучат и да учествуваат преку свои содржини или коментари. Написите, освен текстови, содржат и висококвалитетни фотографии, често распоредени и во поопширни галерии.

Тимот којшто работи на веб-сајтот е мал, но комплетен: јадрото го чинат двајца уредници, веб-мастер, лектор и преведувач, а го дополнуваат низа ентузијасти од областа на екстремни спортови, кои се мајстори за одредени области (од медицина до качување по карпи) - а многу од нив се и женски.

Освен добриот впечаток што го остава со дизајнот и изработката, кредибилитетот на овој веб-сајт го засилува и признанието што го има добиено од компјутерскиот магазин ВИДИ, како најдобар годинашен проект од областа на спорт и здравје во Хрватска.


ЗА ВЕБ-САЈТОТ

Дополнување: често
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Код: ПХП
Дизајн: текстуален
Навигација: стандардна
Пребарувач: има
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 3/10
Јазик: хрватски
Адреса: www.adventure-sport.net

Нема коментари: