07 февруари 2006

Блогот на Доналд Трамп

[лекториран]

Освен што повеќе од 20 отсто од американските тинејџери блогираат, тоа го прават и повеќето писмени познати личности од развиениот свет. Доналд Трамп, забавниот милијардер познат по себепромовирањето, не е исклучок.

Трамп инаку има доживеано три венчавки (во 1977, 1993 и во 2005 година) и има закрепнато од банкрот што „го погодил“ во 1990 година.

Во 2005 година Трамп го основал универзитетот „Трамп“, компанија за деловна едукација што ги комбинира неговото знаење и искуство во наставна програма од светска класа развиена од водечки образовни и деловни експерти. Принципот на институцијата е учење низ работа, со користење методи за учење на далечина.

Трамп длабоко верува во образованието и многу од неговите медиумски потфати, како серијата „Изборот на Доналд Трамп“ (буквалниот превод на оригиналниот наслов „The Apprentice“ е „чиракот“) чија прва сезона моментално се прикажува на телевизијата Телма, а и неговите седум книги, имаат силна поучна компонента.

Блогот на Трамп е дел од веб-сајтот на универзитетот, а посветен им е на идеи и мислења од Доналд Трамп и неговиот круг на експерти. Освен коментари за неговите дела, животот на неговите колеги-познати личности, како и тековните состојби на серијата за која добива по 3 милиони долари по епизода, на блогот се покренуваат дискусии со читателите за деловни концепти и за предизвици од областа на менаџментот.

За љубителите на обложувачниците може да биде интересно тоа што Трамп на блогот понекогаш дава свои прогнози за тоа како ќе завршат извесни големи спортски натпревари.


ЗА ВЕБ-САЈТОТ

Дополнување: речиси секојдневно
Брзина: брзо
Функционалност: добра
Код: АСП
Дизајн: блогерски
Навигација: стандардна
Пребарувач: нема
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: има
Гугл-ранг: 0/10
Јазик: англиски
Адреса: donaldtrump.trumpuniversity.com

1 коментар:

Горан Андреев рече...

Добро е шоуто на Доналд Трамп. ми се допаѓа.