06 февруари 2006

Босански блог за „фиќо“

[лекториран]

Овој блог му е посветен на едно носталгично превозно средство со тркала, повеликодушно наречено „автомобил“. На него може да се најдат разновидни информации за „фиќото“, од технички карактеристики до вести за неодамнешни подвизи направени со него, како и вицови со фиќовска тематика.

Особено се интересни податоците од историјата на „фиќото“, односно деривативите на моделот „фиат 600“, кој во Италија, Југославија, Аргентина, Австрија и Шпанија бил произведен во повеќе од 2,6 милиони примероци од 1960 наваму.

Моделот „застава 750“ возачите на Србија и Црна Гора го имаат прогласено за автомобил на векот и на милениумот.

Најголема маана на блогов, ваков каков што е конципиран, е што не е обновуван почесто. Доколку имате текстови, фотографии, или аудио- и видеозаписи поврзани со темата, испратете ги по е-пошта на основачот - можеби ќе го поттикнат да го заживее со поголемо темпо.

За сопствениците на другите возила на „Застава“ да не се почувствуваат запоставени, мора да се спомене дека постои и босански блог за „југо“.


ЗА ВЕБ-САЈТОТ

Дополнување: ретко
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Код: ПХП
Дизајн: блогерски
Навигација: стандардна
Пребарувач: нема
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: затворен
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 3/10
Јазик: босански
Адреса: fico.blogger.ba

1 коментар:

Горан Андреев рече...

Добар е блогов. :)