22 февруари 2006

Запрете ја војната против Иран

[лекториран]

Прв македонски медиум што извести за веб-сајтов е .аНТИблог, кој објаснува дека „американската администрација, крупниот капитал и американските помошници (пред сè, сервилните власти на Велика Британија, пих-левичарите, лабуристи бреј!) ги наместија сите фигури на шаховската табла - за нов колеж“.

„Запрете ја војната против Иран пред да почне” е дел од глобалната акција на елементи на граѓанското општество да се спречи уште една човечка катастрофа.

Насочен е првенствено кон разобличување на пропагандата што треба да обезбеди согласност на јавноста во западните земји за овој потег, особено преку поттикнување на стравот од нови оружја за масовно уништување по урнек на шемата со Ирак.

Одделот за вести на веб-сајтов функционира во форма на блог, а најекспониран дел од веб-сајтов е петицијата со која на Буш и на Конгресот треба да им се посочи да не ја почнуваат војната што има потенцијал за милионски човечки жртви.

Меѓу иницијалните потписници на петицијата се и нобеловецот Харолд Пинтер (Harold Pinter), поранешниот американски министер за правда Хауард Зин (Howard Zinn), како и поранешната прва дама на Грција, Маргарита Папандреу.

Активностите што авторите на веб-сајтот им ги препорачуваат на сите добронамерни и мирољубиви луѓе се да ја потпишат петицијата, да го прошират гласот за целата кауза, а по можност и да донираат. Донациите одат во фонд за закупување огласен простор во најголемите американски весници - еден вид премостување на дигиталниот јаз од светот на Интернет кон светот на оние што не го користат за секојдневна комуникација.


ЗА ВЕБ-САЈТОТ

Дополнување: често
Брзина: брзо
Функционалност: добра
Код: ПХП+блогер
Дизајн: текстуален
Навигација: стандардна
Пребарувач: има
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: само за вестите
Гугл-ранг: 0/10
Јазик: англиски
Адреса: www.stopwaroniran.org

Нема коментари: