28 февруари 2006

Блогот на „Веб-сајт на денот“

[лекториран]

Одржувањето на блогот „Веб-сајт на денот“ е за да се искористат можностите на медиумот, пред се во насока на отворање нови канали за комуникација со читателите и овозможување дополнителна интерактивност.

Преку блогот читателите може да предлагаат нови веб-сајтови за рецензија, но и да дискутираат за веќе објавените рецензии преку коментари.

Во вид на постови се објавуваат и писмата од читатели што се жалат, демантираат некои наводи или, пак, пофално се изразуваат во однос на рецензиите. Блогот, исто така, служи и како архива на написите од рубрикава што се појавуваат во весникот, подредувајќи ги хронолошки.

Поновите написи се дополнуваат секојдневно, додека постарите, објавени пред излегувањето на блогот, полека се внесуваат во архивата во заднина. Тоа ќе одземе повеќе време, поради ан-гажманите на авторот. Но, ќе се согласите, се исп-латува да почекате!
Во согласност со правилата на употребливост на блогови, линкови до позначајните постови, особено рецензиите на македонските блогови, се издвоени во лентата за навигација од десната страна.

Предност во водењето на блогот е транспарентната политика при линкувањето, со отворено повикување на другите блогери на реципрочна размена на линкови.
Голем прилив на посетители се забележува преку блог-агрегаторите на Најди! и на Маседониа срч.


ЗА ВЕБ-САЈТОТ

Дополнување: секојдневно
Брзина: брзо
Функционалност: добра
Код: блогер
Дизајн: блогерски
Навигација: стандардна
Пребарувач: има
Клучни зборови: има
Јавен бројач: има
РСС/Атом: има
Гугл-ранг: 3/10
Јазик: македонски
Адреса: sajtnadenot.blogspot.com

Нема коментари: