11 март 2006

Подводните фотографии на Дејвид Дублие

[лекториран]


Веб-сајтот на Дејвид Дублие може да послужи како одличен урнек за фотографско портфолио. Единствен забележлив недостаток е што на насловната страница е сместено автоматско слајд-шоу што драстично го забавува нејзиното вчитување. Остатокот на сајтот е изработен со големо внимание и ускладеност на елементите.

Содржината е стандардна, со кратки биографски информации, портфолио/галерии, архива на слики за продажба (со влез кој се наплаќа), информации за тоа во кои поважни списанија се појавуваат делата на авторот, како и вести и распоред на идни експедиции.

Во рамките на галериите, фотографиите се поделени на разни категории, од типовите на средина до видовите животни. Галериите стандардно користат мали сликички како линкови до поголеми, а обете верзии се оптимизирани исклучително квалитетно.
Меѓу другите, фотографиите на Дублие го красат „Нејшнел џиографик“, веројатно највлијателното популарно светско списание кое се занимава со набљудување на природата.

Нуркањето само по себе е вештина која бара големи физички и ментални способности, а Дублие ја дефинира подводната фотографија преку неговата страст да ја опфати прекрасната подморска игра на светлината.


ЗА ВЕБ-САЈТОТ

Дополнување: често
Брзина: среда
Функционалност: одлична
Код: АСП
Дизајн: текстуален
Навигација: стандардна
Пребарувач: нема
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 5/10
Јазик: англиски
Адреса: www.daviddoubilet.com

Нема коментари: