22 март 2006

Веб-камери од целиот свет - обединете се

[лекториран]

Веб-сајтот „Ерт-кам“ има цел да ги обедини веб-камерите од целиот свет и да овозможи лесен пристап до содржините што ги нудат. Тие исто така нудат технологија и услуги за оние што сакаат да постават веб-камери.

Изборот на местата во кои може да видите какво е времето и што има ново е навистина богат - од аргентинска база на Антарктикот, преку гнездо на белоглави орли во САД, до плоштадите на градовите како Москва, Киев, Њујорк, Лондон, Прага, Доџ Сити…, како и главните летувалишта каде што американските студенти го минуваат пролетниот одмор.

Може да се пребаруваат по клучен збор, земја, временска зона..., а сликите, освен преку веб-сајтот, може да се гледаат и преку мобилен телефон.

Особено интересно од аспект на промоцијата на Македонија како туристичка дестинација низ светот е што внесувањето нов член во базата е многу едноставно. Сопствениците на веб-камери само треба да го следат линкот „Адд а Цам!“ и да ги внесат податоците за својот веб-сајт.

Наспроти тоа што неколку македонски града се имаат пофалено дека поставиле вакви камери, ниедна од нив не е сместена во списоците на овој сеопфатен веб-сајт.
Со оглед на големото количество графички материјали што се пренесуваат при гледањето на веб-камери, заинтересираните по дефиниција треба да имаат широкопојасен пристап на Интернет за да може да уживаат во искуството.


ЗА ВЕБ-САЈТОТ

Дополнување: континуирано
Брзина: средна
Функционалност: одлична
Код: ПХП, Флеш
Дизајн: текстуален
Навигација: стандардна
Пребарувач: има
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 8/10
Јазик: англиски
Адреса: www.earthcam.com

Нема коментари: