23 март 2006

Кутија со темплејти

[лекториран]

„Кутијата со темплејти“, односно шаблони, овозможува пристап до однапред подготвени дизајнерски решенија за изглед на веб-сајтови. Некои од нив може да се добијат без директна финансиска компензација („бесплатно“), а другите може да се добијат по уплатата на едногодишна претплата.

Основните темплејти доаѓаат во вид на зип-архива, слика во изворниот формат на „Фотошоп“ (со слоеви итн.), заедно со ХТМЛ и ЦСС-датотеки што може да послужат како урнек/основа за вградување динамички или други елементи на веб-сајтот. За темплејтите во „Флеш“ е вклучена слика во „Фотошоп“, датотеката во „Флеш“ и потребните фонтови. Со оглед на тоа што обата типа темплејти може да тежат по неколку мегабајти, употребливоста е намалена со тоа што на страниците за симнување
не е наведена нивната големина.

Покрај горенаведените, достапни се и темплејти за логоа, банери, билтени по е-пошта и други графички елементи за веб. Одделот за упатства (туторијали) добро ги дополнува содржините, овозможувајќи запознавање со принципите на работа со самите темплејти во „Фотошоп“, „Дримвивер“ и во „Флеш“.

Правилото дека ништо не е бесплатно го потврдува и овој веб-сајт. Оние непретплатници што ќе се решат да искористат некои од понудените елементи се обврзани на така изработениот веб-сајт да стават линкови или банери што ќе насочуваат кон „Кутијата со темплејти“, овозможувајќи издигање на нејзиниот ранг на пребарувачите, а со тоа и на угледот и на влијанието.


ЗА ВЕБ-САЈТОТ

Дополнување: месечно
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Код: ХТМЛ, Флеш
Дизајн: текстуален
Навигација: стандардна
Пребарувач: нема
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 6/10
Јазик: англиски
Адреса: www.templatesbox.com

Нема коментари: