26 мај 2006

Археолошки дневник

[лекториран]

Археолошкиот дневник за кратко време се избори за место меѓу водечките македонски блогови, преку презентирање информации за областа што, наспроти тоа што е од огромно значење за една култура, во македонската и општа и академска јавност со децении тоне во занемареност.

Изобилството вести од земјата и од светот, но и аналитички написи, дополнети со објаснување поими, го прават овој веб-сајт интересен за поширока публика. Ведрата и шармантна „газдарица на блогот“ го дополнува добриот впечаток со елоквентност и со јасен стил на пишување, непренатрупан со стручни термини, без мистифицирање, како и со критичката настроеност кон темите што ги обработува.

Видливо позитивно влијание има и зголемувањето на употребливоста преку оптимизирање елементи на дизајнот и примена на позитивни искуства во практиката на работење.

Овој блог неодамна беше посочен и поради наглиот пораст на линкови кон него, измерен со алатката Технорати мак топ. Иако ова сè уште се нема одразено на рангот на Гугл, многу е веројатно дека ефектот во таа насока ќе се појави во почетокот на јуни.


ЗА ВЕБ-САЈТОТ

Дополнување:
секојдневно
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Код: ПХП (друпал)
Дизајн: блогерски
Навигација: стандардна
Пребарувач: има
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: има
РСС/Атом: има
Гугл-ранг: 0/10
Јазици: македонски
Адреса: arheo.blog.com.mk

Нема коментари: