14 ноември 2006

Одбери еден, сите се исти и онака

[лекториран]

„Одбери еден, сите се исти и онака“ е блог што го основале „неколку девојчиња“ оти, наводно, морало „нешто да се преземе по сите настани“ што и се случуваат „на една просечна сингл грл во оваа наша средина“ и пошироко. Примарната активност е катарзично споделување вицкасти анегдоти.

Уредувачката политика на анонимните авторки на блогов се карактеризира со проактивност, која се огледа во пријавување по агрегатори, сервиси за следење блогови и поттикнување размена на линкови со други блогови.

Низ постовите провејува тенденција на воспоставување визуелен идентитет преку користење илустрации за дополнувања на впечатокот, претежно карикатури или фотографии што ја одразуваат содржината или создаваат асоцијации.

Предолгото и тешко за прецизно помнење име на доменот, исклучивата употреба на здебелен (болд) текст и пишувањето на македонски со транслитерација на англиска латиница ја намалуваат употребливоста на блогов. Отстранувањето на овие недостатоци во раната фаза на неговото постоење ќе придонесе за намалување на потребата за кореспонденција со оние што ќе го линкуваат во иднина, имање алтернативи кога нешто ќе треба да се нагласи во постовите, како и за овозможување повеќе луѓе што пребаруваат на македонски (со кирилица) да го пронајдат блогот според содржините.

Дополнување: често
Брзина: брзо
Функционалност: мн. добра
Код: ХТМЛ (блогер)
Дизајн: блогерски
Навигација: стандардна
Пребарувач: има
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 0/10 (нов сајт)
Јазик: македонски
Адреса: odberiedensiteseistiionaka.blogspot.com

Нема коментари: