13 јануари 2007

Комичната телевизија на француски куќни помошнички

[лекториран]

Телевизијата на француски куќни помошнички е еден од најпознатите медиуми што ја комбинираат дистрибуцијата на видеоматеријали преку Интернет.

Концептот е во вид ТВ-серија поделена по епизоди. Секоја епизода е на некоја образовна тема, односно тема од областа „направи сам“, но презентирана на забавен начин со употреба на комичната атмосфера поврзана со стереотипот на француски куќни помошнички.
Темите се движат од пронаоѓање музика на Интернет, преку тоа како да регистрирате домен, до како да трампите добра и услуги преку Интернет.

Форматот е кратки клипови од 2 до 5 минути, што ги прави идеални за споделување меѓу сурферите, па често ја преземаат улогата на „вирални видеа“ што се шират преку социјални мрежи.

Видеозаписите во прво време беа поставен и на Ју тјуб, а сега се хостирани на Реввер, сервис што, освен инфраструктура на хостинг, нуди и опција за делење на приходот од огласи со своите членови.


ЗА ВЕБ-САЈТОТ

Дополнување: често
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Код: комбиниран
Дизајн: комбиниран
Навигација: стандардна
Пребарувач: нема
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: има
Гугл-ранг: 5/10
Јазици: англиски
Адреса: frenchmaidtv.com

Нема коментари: