21 февруари 2007

Блогот ПОМНИ

[лекториран]

Блогот ПОМНИ нуди еклектична комбинација на најразновидни содржини од интерес на неговиот автор Струмјан: од афоризми и поезија, до коментари на вести и тековни настани, низ текст и колажи.

Името ПОМНИ е кратенка за „Партија на озборувачи од Македонија (независни интелектуалци)“, чии членови имаат обврска да озборуваат.

Дизајнот на блогот е едноставен и ефективен. Иако повеќето блогери одбираат на насловната страница да се прикажуваат поголем број постови, сепак тоа што постојните се со понови датуми им укажува на посетителите дека се работи за жив и активен блог, поттикнувајќи ги да ги разгледаат и постарите содржини. Предноста на прикажување само по три поста по страница е во тоа што ја зголемува брзината, која во последно време често е предизвик за некои македонски блогерски сервиси.

Покрај стандардните елементи, овој блог користи и една интересна апликација што ја пресметува неговата финансиска вредност, врз база на податоци што ги дава Технорати.


Дополнување: често
Брзина: средна
Функционалност: добра
Код: ПХП (друпал)
Дизајн: блогерски
Навигација: стандардна
Пребарувач: има
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: има
Гугл-ранг: 3/10
Јазици: македонски
Адреса: pomni.blog.com.mk

Нема коментари: