17 мај 2007

Постмодерно стрижење

[лекториран]

Главните јунаци на веб-стрипот „Постмодерно стрижење” се карикатурата на лингвистот/филозофот/активист Ноам Чомски и неговото куче Предикат. Кучето е антропоморфно и се обидува да ги искористи или реши проблемите на неговиот пријател, чии бескомпромисен идеализам и инсистирање на задржување на академското ниво го доведуваат во неволји со соседите и медиумите.

Авторот Џефри Вестон ја следи епската борба на Чомски против завојувачкиот капитализам, кој сепак профитира од него со изработка на кукличка со ликот на Чомски, која исправа граматички грешки, издавање на продолжение на документарецот „Производство на согласност” за да продава брендирани производи на растечкиот пазар на студенти-бунтовници, при што го претвора филмот во игран со Брус Вилис во главната улога.

Дизајнот на сајтот е едноставен и фокусиран на претставување на стрипот. Неоптоварен е со никакви дополнителни елементи, дури и без огласи. Иако голем дел од финтите би биле посмешни на оние што го познаваат делото на Чомски, хуморот е универзален, со финтите како играта „антимонопол” или обидите на кучето што подобро да се продаде.


Дополнување: баталено
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Код: ПХП
Дизајн: стриповски
Навигација: стандардна
Пребарувач: нема
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 4/10
Јазици: англиски
Адреса: www.postmodernhaircut.com

Нема коментари: