20 јуни 2007

Бладспел

[лекториран]

„Бладспел“ (магија на крвта) е целовечерен филм направен со технологијата машинима - снимен со користење на компјутерската игра „Невервинтер најтс“. На веб-сајтот е достапен во форма на серија од 14 кратки епизоди.

Овој филм од жанрот епска фантастика е веројатно најголемиот проект од овој вид досега. Авторите велат дека користењето машинима им овозможува поголема креативна слобода и во однос на обемот на дејствата, но и во поглед на експериментирањето со идеи, стилови и ставови, кое е невозможно во филмовите оптоварени со холивудски „политики, пари и продуценти“.

Епизодите на филмот може да се гледаат директно во разгледувачот или да се симнат. Втората варијанта овозможува и симнување превод на неколку европски јазици.

Филмот е објавен под лиценцата на Криејтив комонс, која дозволува споделување, креирање адаптирани дела и ремиксување за некомерцијални цели, под услов да се наведе оригиналниот извор и да бидат објавени под исти услови.


Дополнување: повремено
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Код: ХТМЛ/Флеш
Дизајн: текстуален
Навигација: стандардна
Пребарувач: нема
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: има
Гугл-ранг: 7/10
Јазик: англиски
Адреса: www.bloodspell.com

1 коментар:

Анонимен рече...

bi trebalo povekje da pisuvas na blogov...