26 јуни 2007

Документарниот фотограф Иван Блажев

[лекториран]

Целта на веб-сајтот на документарниот фотограф Иван Блажев е промовирање на неговото дело преку портфолио на Интернет. Меѓу другото, преку фотогалерии, од кои „Македонија сонува“ е особено интересна за промоција на земјата во светот.

Употребливоста на сајтов ќе се издигне ако, наместо флеш, за фотогалериите се користи обичен ХТМЛ, бидејќи со тековното решение, кое изгледа многу убаво, за жал, не е овозможено директно линкување до самите фотографии.

Од аспект на промоција, би било добро доколку барем дел содржини се лиценцираат под Криејтив комонс, со што би се овозможило нивно споделување со други сајтови, кои би возвратиле со линкови до изворот. На тој начин би се издигнал и рангот на Гугл.

Многу пофално за сајтов е што е целосно според спецификациите на Конзорциумот за вебот и ја поминува нивната валидација без грешка.


Дополнување: неопределиво
Брзина: брзо
Функционалност: многу добра
Код: ХТМЛ, ЈС и Флеш
Дизајн: комбиниран
Навигација: стандардна
Пребарувач: нема
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: нема
Јазик: англиски
Адреса: www.ivanblazhev.com

Нема коментари: