28 јуни 2007

Конгрегејт - заедница за игри во Флеш

[лекториран]

„Конгрегејт“ (Собирање) е заедница наменета за креаторите и играчите на игри во Флеш. Авторите на игри имаат можност да ги качат своите дела на сајтот и потоа да добијат дел од парите што сајтот ги собира преку објавување реклами.

Играчите, пак, може да заработуваат поени со кои подоцна би учествувале во наградни игри и слично, а и просто да се дружат со другите играчи.

Дизајнот на делот за игри овозможува муабетење додека се игра некоја игра со паралелно отворање прозорче со канал за „чат“. Така, двајца или повеќе пријатели може да играат иста игра, која првобитно не е наменета за повеќе играчи, но со ова добива на интерактивност.

Веб-сајтов нуди шема за оценување на игрите од страна на корисниците, преку која оние што се оригинални или добро изработени имаат можност за промоција преку топ-листите.


Дополнување: често
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Код: ПХП/Флеш
Дизајн: комбиниран
Навигација: стандардна
Пребарувач: има
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: има
Гугл-ранг: 5/10
Јазик: англиски
Адреса: kongregate.com

Нема коментари: