03 јули 2007

Armor Games

[лекториран]

Armor Games е издавач на видеоигри наменети да се играат преку Интернет, а се изработени во флеш-технологија. Нивната мисија е да го спречат ширењето на досадата.

Освен на нивниот сајт, тие ги шират своите игри и преку други сајтови, како Конгрегејт, со тоа што во самите игри останува линк до нив, кој овозможува посетителите да им се навраќаат.

За авторите на ваквите видеоигри сајтов нуди низа можности за промоција и за соработка. Обично се во форма на натпревари, во кои тие треба да извршат определена задача и може да добијат награди или материјален надомест. На пример, тековниот натпревар е да се направи игра поврзана со рокенролот.

Некои од игрите на сајтов се извонредно добро изработени миниремек-дела, како „Ласт стенд“ и „Фенси пентс“, кои се одликуваат со врвна анимација и до максимум ги искористуваат можностите на медиумот.

Употребливоста на сајтов ја намалува тоа што некои линкови се отвораат автоматски со нови прозорци и што на места е преоптоварен со банери.


Дополнување: често
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Код: ХТМЛ иФлеш
Дизајн: текстуален
Навигација: стандардна
Пребарувач: нема
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 6/10
Јазик: англиски
Адреса: www.armorgames.com

Нема коментари: