02 октомври 2005

Македонска врска

Веб-сајтот „Македонска врска“ претставува деловен директорум преку којшто може да се стапи во контакт со македонски фирми од целиот свет. Конципиран е да може да овозможи поврзување во рамките на дијаспората, но и на дијаспората со матичната земја.
Секоја фирма е претставена преку неколку клучни параметри, како адреса, мапа (преку Гугл мапс), информации за контакт и сопственикот, линк до веб-сајт, оглас или визит-карта во формат на слика.

Особено интересна е опцијата „македонски попуст“: фирмите која ја одбрале даваат погодности на оние кои ќе го испечатат и донесат со себе купончето за таа фирма од сајтот. Погодностите се различни за секоја фирма и се движат од процентуални намаленија до ослободување на муштеријата од плаќање на локалниот данок на промет (го покрива фирмата).

Пребарувањето на сајтот е одлично изведено, а резултатите може да се филтрираат преку градови, или разгледуваат по име на компанијата или име на сопствениците.
Овој сервис со огромен потенцијал почна со работа пред неколку дена. Засега поголем дел од фирмите се од поширокото подрачје на Торонто, Канада, но очевидно е дека се приклучуваат нови од целиот свет. За жал, од Република Македонија има само една, интернет цвеќарницата „Флауершоп“, еден од ретките примери за употреба на електронска трговија во земјава.

Дополнување: неопределиво
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Код: ПХП
Дизајн: текстуален
Навигација: стандардна
Пребарувач: има
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 0/10 (нов сајт)
Јазик: англиски
Адреса: www.macedonianconnection.com
Датум нa пишување: 02.10.2005.

Нема коментари: