26 март 2008

Архива на слободен софтвер

Оупен сорс ливинг е спонтано настанат проект на еден блогер кој целата работа ја започнал од обична листа на линкови која подоцна прераснува во сајт со архива на најдобрите програми со отворен код.

Сајтот изгледа чисто и едноставно. Секој посетител може да се насочи кон некоја од десетте понудени категории и со тоа да ја започне потрагата по софтверот кој му е потребен. Имињата на програмите се придружени со краток опис за нивната намена, а во продолжение следуваат линкови кои носат до страниците од кои тие можат да се преземаат.

Во рамките на сајтот постои форум на кој посетителите разменуваат искуства и идеи, чија крајна цел е да се придонесе во збогатувањето на архивата.

Оупен сорс ливинг е еден од повеќето сајтови од овој тип, но со оглед на неговата отвореност и позитивна цел, вреди да стане дел од вашата листа на омилени веб локации.

Дополнување: ретко
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: минималистички
Навигација: едноставна
Пребарувач: има
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: има
Гугл-ранг: 6/10
Јазик: англиски
Адреса: osliving.com

Нема коментари: