25 март 2008

Попрактично и поубаво сурфање со Кулајрис

Кулајрис е веб-сајт кој нуди две убави и практични софтверски решенија кои ќе му дадат нова димензија на вашето сурферско доживување.

Првиот производ се вика Пикленс и овозможува поинаков начин на прегледување слики на веб. Поддржани се сите популарни пребарувачи за слики, галерии и сајтови за социјално вмрежување, а работи како додаток за прелистувачите Мозила фајрфокс, Интернет експлорер и Сафари. Откако ќе се инсталира, при секоја посета на некој од ваквите сајтови се добива можност за прегледување на сликите на модерен, тродимензионален начин, нивно зголемување или последователно прикажување како презентација. Пикленс е бесплатен софтверски додаток кој може да се користи при пребарување слики на Гугл и Јаху или при разгледување слики и фотографии на Хај фајв, Фејсбук, Мајспејс, Фликр, Пикаса, Девиантарт и други.

Вториот производ кој ќе му даде шмек и стил на вашето прелистување на Интернет се вика Кулајрис привјус. Се инсталира на истиот начин, а овозможува отворање на линковите од страниците кои ги посетувате во мало дополнително прозорче кое се појавува врз моментално активната страница. На тој начин се овозможува побрзо и поефикасно прелистување без потреба од напуштање на содржините кои ви се постојано неопходни. Овој софтверски додаток може да биде особено практичен кога се прегледуваат содржини на Интернет во чиј склоп се наоѓаат линкови до нивниот извор.

Дополнување: по потреба
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн:
модерен
Навигација: едноставна
Пребарувач:
нема
Клучни зборови:
има
Јавен бројач: нема

РСС/Атом: нема
Гугл-ранг:
5/10
Јазик:
англиски
Адреса: www.cooliris.com

Нема коментари: