02 април 2008

Македонски спортски портал

Гоал е нов веб-портал кој се стреми да биде константен извор на информации од областа на спортот. Покрај редовната понуда на свежи спортски информации, порталот има посебна секција која е наменета за следење резултати од фудбалски натпревари во живо, како и дел во кој се презентираат блог постови од популарни македонски блогови кои се занимаваат со проблематиката. Исто така, регистрираните членови имаат можност да споделуваат мислења на форумот кој функционира како посебна целина во склоп на сајтот.

Сајтот е лесен за навигирање и секој негов дел, јасно си ја кажува својата цел. Поради тоа, посетителите не би имале никаков проблем да прелистуваат низ содржините. Применетите дизајнерски техники се скромни, но тоа пак оди во прилог на функционалноста и прегледноста на сајтот.

Од голема полза е вградениот пребарувач кој пребарува низ архивата со публикувани содржини, што е корисно во ситуации кога посетителот сака да најде некоја конкретна иформација.

Дополнување: често
Брзина: брзо
Функционалност: добра
Дизајн: текстуален
Навигација: едноставна
Пребарувач: има
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: има
Гугл-ранг: 0/10
Јазик: македонски
Адреса: www.goal.com.mk

Нема коментари: