01 април 2008

Во недостаток на софтвер за обработка на слики...

Доколку професијата ви налага да користите најразлични програми за креирање на слики и обработка на фотографии, веројатно нема многу да ви значат можностите на Пикиефикс. Но, доколку редовно не се служите со ваков тип на софтвер, кој и не се учи баш преку ноќ, не откажувајте се пред време од вашите способности за графичка обработка. Онлјан решенија со скромни, но корисни можности, постојат на Интернет. Треба само да знаете за нив за да можете да ги користите.

Пикиефикс овозможува обработка на слики и фотографии кои ги имате на вашиот компјутер, како и на такви кои се објавени на некоја веб локација. Која и варијанта да ја изберете, на располагање ќе добиете неколку можности. Најпрво, можете да го одредите квалитетот на избраната слика на која можете да и доделите нови димензии. Потоа, можете да го исечете оној дел од неа кој ви е потребен за понатамошната работа. Во продолжение, на сликата можете да и додавате од мноштвото ефекти кои се групирани според типот, како и да ја сместите во некоја рамка. На крајот, испишете го текстот кој сакате да ја придружува сликата и завршете ја постапката со зачувување. Толку е целата работа. Без мака, без потреба од пополнување некакви онлајн формулари, без преземање на специјален софтвер од Интернет и негова инсталација. Се може да се заврши за помалку од минута. Може да биде поинаку само доколку вашата креативност, токму во тие моменти, реши да дојде до израз.

Дополнување: еднократно
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: комбиниран
Навигација: минимална
Пребарувач: нема
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 4/10
Јазик: англиски
Адреса: http://www.pikifx.com

Нема коментари: