15 април 2008

Споделете комична приказна

Сакате да бидете креативни? Сакате да го споделувате она што ќе го направите со остатокот од светот. Не се срамите да експериментирате, да објавувате фотографии и од нив да правите приказни? Комикс е сајтот кој за таа цел ви излегува во пресрет.

Овој веб-сајт е од оние симпатични нови производи кои се карактеристични за новиот веб. Низ едноставна постапка за регистрација, станувате член на комикс со што ви се овозможуваат неколку онлајн активности кои се за него карактеристични. Основно е што можете да повикате некоја слика или фотографија од вашиот компјутер или од некоја веб локација, да изведете неколку акции за нивно прилагодување, да додадете некој од скромниот избор на ефекти и да преминете кон вториот чекор: склопувањето на текстот за приказната. Можете да си изберете форма во која ќе го сместите текстот или да го поделите целото поле за сликата на различен начин. Можете да додавате повеќе вакви страници кои една по друга ќе водат до крајот на приказната. На крајот можете да го зачувате моментално сработениот труд како работна верзија на која подоцна ќе и се навратите или пак веднаш да го објавите со што ќе стане јавно достапно за сите.

Дополнување: често
Брзина: брзо
Функционалност: солидна
Политика за приватоност: има
Дизајн: веб 2.0
Навигација: минимална
Пребарувач: има
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 3/10
Јазик: англиски
Адреса: comiqs.com

Нема коментари: