26 мај 2008

Блог за студентите по новинарство (генерација: 2007-2008)

Овогодинешните студенти од прва година на студиите по новинарство имаат функционален, практичен и модерен начин за меѓусебна комуникација и презентирање на информации поврзани со редовните активности од нивното студирање.

Блогот за новинарски студии“ го ажурира една од студентките, Елена Ристевска, која одговорно ги прибира сите информации кои се упатуваат до групата или пак лично до неа и потоа во вид на известувања ги презентира онлајн. Така, студентите можат да се информираат за задачите кои треба да ги исполнат во рамките на одредени предмети, роковите кои треба да ги запазат, распоредите на предавањата и вежбите, резултатите од разни тестирања и активности и сл.

Блогот изгледа токму така како што му прилега, со оглед на функцијата што ја има и неговите посетители. Тој дава прилика за поврзување на студентите од групата, благодарение на можноста за поставување прашања во вид на коментари, на кои останатите можат да ги даваат одговорите.

Страничната лента на блогот ја красат линкови до веб-сајтовите на нашите медиуми, архива на претходни постови, статистика за бројот на посети, линкови до блоговите на останатите студенти, како и галерија со фотографии од нив самите, овековечени на некоја од нивните заеднички средби.

Навистина, ова е блог кој им служи само на оние на кои им е наменет, но е одличен пример за сите генерации студенти од било кој факултет во нашата земја.

Дополнување: редовно
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: студентски
Навигација: минимална
Пребарувач: има
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: има
РСС/Атом: има
Гугл-ранг: 1/10
Јазик: македонски
Адреса: novinarskistudii.blogspot.com

Нема коментари: