22 мај 2008

За мрзеливите читачи на онлајн содржини

Дали често налетувате на текстови кои се предолги за ваш вкус, но кои заради содржината, не сакате или не смеете да ги пропуштите? Дали читањето на јазик кој не ви е мајчин ви претставува проблем или пак едноставно ви бара повеќе време од вообичаено потребното кога читате на македонски? Дали би ви било поедноставно доколку некој ви го прочита она што вие сакате да го знаете? Доколку е тоа така, ставете ги слушалките на вашите уши и посетете го www.readthewords.com - веб-сајт кој овозможува говорна интерпретација на она што во изворна форма ќе го понудите како текст.

Readthewords овозможува читање на текстови напишани на англиски, француски и шпански јазик кои вие можете да ги поставите во вид на Word, PDF или HTML документ, или пак да ги посочите веб-адресите на сајтови чии содржини сакате да ви бидат гласно прочитани.

Откако ќе се регистрирате, користењето на услугата е бесплатно. Поставете го изворниот текст, изберете читач по желба и почнете внимателно да слушате. Доколку темпото на читање не ви одговара, прилагодете го. Ако пак, она што го подготвивте за читање не ви е потребно за во моментот, преземете го локално па подоцна слушајте го преку вашиот мп3 плеер или пак поставете го аудио материјалот како поткаст на вашиот веб-сајт или блог и дозволете им и на вашите посетители да уживаат во погодноста што ја овозможува овој сервис.

Дополнување: еднократно
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: веб 2.0
Навигација: минимална
Пребарувач: нема
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 0/10
Јазик: англиски
Политика за приватност: нема
Адреса: www.readthewords.com

Нема коментари: