21 мај 2008

Информираност за здравјето на вашето тело

Некои од нас имаат потреба редовно да се информираат за работи поврзани со личното здравје, па и здравјето на најблиските. Други пак, сакаат да знаат каде би можеле да се информираат доколку имаат потреба од ваков тип на информации. Трети, никогаш не помислиле да читаат на интернет на оваа тема, но од друга страна, нема човек кој не е засегнат за сопственото здравје. За сите овие категории на луѓе, веројатно доволно поттикнување за информирање за сопственото здравје ќе биде српскиот веб-сајт: zdravlje.krstarica.com.

Ова е одличен веб сајт кој можете и треба да го посетите доколку сакате да започнете здрав живот. Нови информации излегуваат на дневна основа, а опфаќаат корисни и штетни типови јадења, состојки кои помагаат во лечење или спречување појава на некоја болест, здрави диети и сл. Сите содржини се соодветно категоризирани, така што прелистувањето претставува навистина задоволство. Помеѓу останатото, овде ќе најдете конкретни совети за нега на вашето лице и тело, совети за физичка активност како начин за смалување на телесната тежина, информации за сексот, стресот, депресијата, како да се борите со нив итн. Особено интересни се дополнителните содржини: Готвач на Крстарица - онлајн рецепти и калкулаторот на идеалната телесна тежина кој истата ја пресметува според неколку лични параметри кои вие треба да ги внесете.

Ова е многу корисен веб-сајт кој посебно ќе го ценат луѓето од постарата генерација кои повеќе се снаоѓаат со содржини напишани на некои од сродните јазици. „Здравје Крстарица“ ги презентира содржините на српски јазик, а може да се избере латиничен или кириличен преглед на истите.

Дополнување: секојдневно
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: текстуален
Навигација: минимална
Пребарувач: има
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 4/10
Јазик: српски
Политика за приватност: има
Адреса: zdravlje.krstarica.com

1 коментар:

Анонимен рече...

Kaj нас во Македонија имаме подобар начин за информирање: во ШАТОРИ на отворено, на свеж воздух и дури Министер ти мери притисок. Во која друга држава тоа ќе најдете???