23 јуни 2008

Вашиот Windows како Macintosh

Доколку сте од оние компјутерски корисници кои секогаш сакаат некакви визуелни промени на работната површина, менијата, курсорот, прозорците, звуците итн. или пак сте фанови на изгледот на Mac OS X оперативните системи, тогаш добро е да го знаете овој веб-сајт: www.flyakiteosx.com.

Од овој сајт можете да преземете таков софтверски додаток кој ќе ви овозможи трансформација на вашиот Windows оперативен систем во Mac OS X. Притоа се работи за визуелна трансформација, што значи дека вие и понатаму ќе работите на Windows, но тој ќе изгледа како Mac OS X.

Доколку не сте запознаени со Mac OS X од претходно, а сакате да направите промена, проверете ја категоријата ScreenShots каде ќе најдете неколку слики кои ќе ви го доловат тоа. За да знаете пак со што си имате работа, посетете ја категоријата на најчесто поставувани прашања (FAQ). FlyakiteOSX е името на софтверот кој ќе треба да го инсталирате доколку се одлучите на оваа промена, а истиот е сосема бесплатен. Софтверот можете да го искористите како надградба за Windows доколку користите некоја од верзиите за XP или 2003, додека неподржана е надградба за Windows Vista, како и за 64-битните верзии. Во продолжение, можете да ги прочитате конкретните инструкции за инсталација на додатокот и неколку совети кои треба да ги земете во предвид доколку ви се јави проблем.

Дополнување: еднократно
Брзина: брзо
Функционалност: солидна
Дизајн: обичен
Навигација: минимална
Пребарувач: нема
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 4/10
Јазик: англиски
Адреса: www.flyakiteosx.com

Нема коментари: